L´ENTORN

A LA RECEPCIÓ POT INFORMAR-SE I FER LA RESERVA DE TOTES LES ACTIVITATS.

Gràcies al seu relleu geogràfic, el Baix Empordà es destaca com una comarca polivalent pel que fa a les possibilitats que ofereix en la pràctica d´esports o activitats paral•leles. Des d´activitats de mar fins a activitats de muntanya. Així mateix, ofereix també la possibilitat - als amants de la història i la cultura - de trobar-hi aquells jaciments històrics o aquells museus de gran interés.

EL BAIX EMPORDÀ ÉS L´ENTORN IDEAL PER PRACTICAR-HI EL CICLOTURISME, LES RUTES DE BTT, EL TREKKING, EL SUBMARINISME, EXCURSIONS EN CAIAC I MOLTES ALTRES ACTIVITATS LÚDICO-ESPORTIVES…

Pals

Pals

Pals és un nucli medieval amb un encant particular situat a uns 4 km de Fontclara. El seu centre històric és conegut a tota la província i és d´aquelles visites obligades quan es visita el Baix Empordà. Hi trobareu botigues de ceràmica típica de la zona, una església encisadora o restaurants on poder fer un most. Destaca el seu Pessebre Vivent que se celebra durant les festes de Nadal .

Palau-Sator

Palau-Sator

És el nucli més proper a Fontclara. Podreu trobar-hi restaurants on poder degustar-hi la bona gastronomia de les nostres terres o la botigueta de poble amb molt d´encant on podreu fer-hi les vostres compres bàsiques d´alimentació. A Palau-Sator hi trobareu també el Museu Rural, dedicat a les eines de camp i tota la seva història.

Peratallada

Peratallada

Peratallada és destaca com un dels nuclis medievals amb més renom de la província de Girona. Un recinte enmurallat encantador. L´oferta en restauració que hi trobareu és molt gran: restaurants, bars de copes, terrasses, hotels, etc. També les seves botiguetes de souvenirs i productes de la terra. També hi trobareu la galeria d´art del pintor local Joan Carles Roca Sans.

Girona

Girona

La capital de la nostra província us ofereix tots aquells serveis que ofereix una gran capital. Girona la travessa el riu Onyar que la fa encissadora per les seves cases de colors que penjen sobre el riu i que no té res d´envejar a algunes capitals europees. Cinemes, museus, comerç, el barri jueu, restauració, centres comercials, etc., tot, tot el que pogueu precissar a tan sols 35 km de Fontclara.

Platges i cales a tan sols 10-15 km

Platges i cales a tan sols 10-15 km1

Les cales i platges de la Costa Brava Centre, així com els seus poblets mariners com Calella de Palafrugell, Llafranc, Begur o Tamariu es destaquen per la qualitat de les seves aigües. Els camins de ronda que uneixen aquests nuclis permeten passejades molt atractives per als amants de la natura. Les cantades d´havaneres són el símbol d´aquests nuclis i en destaca la cantada de Calella de Palafrugell que se celebra el primer dissabte de juliol de cada any.

Festes locals festes majors locals

FONTCLARA 29 DE JUNY
PALS 4 i 5 D´AGOST
PERATALLADA 6 i 7 D´AGOST
PALAU-SATOR 27 DE MAIG
BEGUR 26, 27, 28 i 29 DE JUNY
GIRONA 28, 29, 30 i 31 D´OCTUBRE
TORROELLA DE MONTGRÍ 25, 26, 27 i 28 D´AGOST
L´ESTARTIT 26 DE JULIOL
L´ESCALA 2, 3, 4, 5 i 6 DE SETEMBRE
LA BISBAL D´EMPORDÀ 15 D´AGOST
PALAFRUGELL 20 DE JULIOL
PALAMÓS 24 DE JUNY
PLATJA D´ARO
SANT FELIU DE GUÍXOLS DEL 31 DE JULIOL AL 7 D´AGOST
CAMP. MUNDIAL DE CASTELL DE FOCS DE BLANES 1a SETMANA JULIOL
FESTES DE PRIMAVERA DE PALAFRUGELL FINALS DE MAIG
MERCAT MEDIEVAL DE PERATALLADA FINALS ABRIL
FIRA DE CIRC DE LA BISBAL D´EMPORDÀ JULIOL

Gastronomia

Gastronomia1

La gastronomia de les nostres terres es caracteritza basicament per l´àmplia oferta en la varietat de productes. La gran qualitat del peix fresc de les nostres costes permet degustar els millors plats de marisc del nostre país. Els restauradors de la zona cuiden i treballen dia a dia per oferir un producte de qualitat en les seves cartes.

Mercats setmanals

Mercats setmanals1

D´entre tots els mercats setmanals de la comarca, destaquen significativament el de La Bisbal (els divendres), el de Palafrugell (els diumenges), el de Torroella de Montgrí (els dilluns), el de Palamós (els dimarts) o el de Girona (els dissabtes al Parc de la Devesa). En tots ells hi trobareu des de productes artesans d´alimentació fins a peces de roba, música o els articles habituals de qualsevol mercat.

Museus

Museus1

Cal destacar d´entre tots els museus de la zona, el Museu Rural de Palau-Sator, el Museu del Suro de Palafrugell, el Museu del Cinema de Girona, el Triangle Dalinià (Museu Dalí de Figueres, Casa Gala-Dalí de Púbol, Casa Dalí a Portlligat), Can Quintana a Torroella de Montgrí, el Museu de la Pesca de Palamós o el Museu de la joguina de Sant Feliu de Guíxols entre d´altres.

Visites culturals

Visites culturals1

D´entre moltes podriem destacar les Ruïnes d´Ullastret, les Ruïnes d´Empúries, el Call (Barri Jueu) de Girona, el triangle Dalinià (Púbol - Figueres - Portlligat), el Monestir de Sant Pere de Rodes o el Castell del Montgrí. Destacar també la Reserva Natural de les Illes Medes a l´Estartit o els Aigüamolls de l´Empordà…

Activitats infantils

Activitats infantils1

Si busqueu activitats per als més petits podreu trobar-ne també una variada oferta. Des dels parcs aquàtics de Platja d´Aro o de Roses, fins al Parc Animal de Sobrestany, el Parc Aventura de Sant Feliu de Guíxols, els vaixells de fons de vidre de l´Estartit que visiten les Illes Medes o la Fira de Circ de La Bisbal d´Empordà que se celebra el mes de juliol.

Activitats esportives

Activitats esportives1

El Baix Empordà ofereix als amants del golf un entorn idoni per a la seva pràctica. Hi trobareu fins a 5 camps en un radi de 40 km. El submarinisme o l´snorkel a les Illes Medes, les rutes de BTT per les Gavarres, les rutes de senderisme, les rutes de cicloturisme, curses de karts o excursions a cavall o en caiac... el que us vingui més de gust... trobareu inclús empreses que poden gestionar les vostres activitats.